Ястието бозартма по традиция в Азербайджан се приготвя с агнешко или телешко месо. Това разказа посланикът на Азербайджан у нас д-р Наргиз Гурбанова в предаването „Азербайджан – непознат и близък“ на Радио „Фокус“. От тюркски език думата се превежда като „сварено до сивкав цвят месо“.
Необходими продукти:
500-750 гр. агнешко месо
5 глави лук
5 домата
1 с.л. масло
1 ч.л. смлян черен пипер
3 картофа
1/2 глава чесън
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета, залейте със студена вода и варете в продължение на 1-1,5 часа под капак на умерен огън, след което извадете месото от бульона и го запържете с лука в олио. Задушете, докато напълно омекне, добавете ситно нарязаните домати, докато отделят сока си и отново сипете малко бульон. Сложете едро нарязаните картофи, добавете сол, след това подправете с черен пипер и оставете да заври.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Аха
16:57 18.06.2020
2 Фактология
20:35 18.06.2020