Отидете към основна версия

9 652 7

Рецепта на деня: Телешки медальон с гъби

  • телешко-
  • медальон-
  • гъби-
  • какво да сготвя

Поднесен върху хлебно канапе

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

8 бр. телешки медальони

брашно

сол

мазнина за пържене

черен пипер

8 филии сух бял хляб без кората

250 г гъби

2-3 яйца

8 с.л. бульон

60 гр. масло

Начин на приготвяне:

Месото, почистено от ципи, се оформя на 8 кръгли парчета с дебелина около 2 см, които се начукват леко, посоляват се и се овалват в брашно. Медальоните се пържат бързо в гореща мазнина, изваждат се в затоплена чиния и се наръсват с малко бульон и черен пипер, пише receptite.com.

В същата мазнина се изпържват хлебните филии, оформени подобно на медальоните, предварително наръсени с малко бульон и панирани в разбитите яйца.

Гъбите се почистват, нарязват се на ивици и се задушават с щипка сол и черен пи­пер в маслото. Върху хлебните канапета се слагат ме­дальоните и се покриват със задушените гъби. Заливат се със соса от гъбите.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.

Свързани новини