Гръцката салата изисква и обилно количество хляб за топене на отделилия се сос. И да не забравите да охладите предварително узото, съветва gotvach.bg.
Необходими продукти:
2-3 домата
1 глава червен лук
1 краставица
1 зелена чушка
10-12 гръцки маслини каламата
200 гр. сирене фета
червен винен оцет
5-6 с.л. зехтин
риган
морска сол
Начин на приготвяне:
Измийте добре доматите, краставицата и чушката.
В салатиера нарежете доматите и краставицата на кубчета, почистете лука и чушката и ги нарежете на кръгчета.
Смесете малко сол, зехтина, ригана и оцета и ги разбъркайте добре. Внимавайте със солта, тъй като сиренето фета и маслините са солени.
Гръцката салата винаги се сервира с фета сирене отгоре, поръсено с капки зехтин и изсушен риган.
Прибавяте маслините и фета сиренето отгоре и поръсете с дресинга.
Съвет: Нарязаното на кубчета сирене може предварително да се маринова за около 30 минути в дресинга.