Гръцката салата изисква и обилно количество хляб за топене на отделилия се сос. И да не забравите да охладите предварително узото, съветва gotvach.bg.
Необходими продукти:
2-3 домата
1 глава червен лук
1 краставица
1 зелена чушка
10-12 гръцки маслини каламата
200 гр. сирене фета
червен винен оцет
5-6 с.л. зехтин
риган
морска сол
Начин на приготвяне:
Измийте добре доматите, краставицата и чушката.
В салатиера нарежете доматите и краставицата на кубчета, почистете лука и чушката и ги нарежете на кръгчета.
Смесете малко сол, зехтина, ригана и оцета и ги разбъркайте добре. Внимавайте със солта, тъй като сиренето фета и маслините са солени.
Гръцката салата винаги се сервира с фета сирене отгоре, поръсено с капки зехтин и изсушен риган.
Прибавяте маслините и фета сиренето отгоре и поръсете с дресинга.
Съвет: Нарязаното на кубчета сирене може предварително да се маринова за около 30 минути в дресинга.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 мда
10:08 29.06.2020
2 Ако
Коментиран от #12
10:12 29.06.2020
3 Един там
Коментиран от #10, #11
10:31 29.06.2020
4 Ангелкова
10:35 29.06.2020
5 Българин
10:36 29.06.2020
6 Българан Балкански
10:37 29.06.2020
7 Наще са
10:40 29.06.2020
8 🍅🥒🧅🍽🥗
10:40 29.06.2020
9 Това, е също моя любима салата
10:53 29.06.2020
10 фактите
До коментар #3 от "Един там":
Гърците са голям, огромен даже производител на зеленчуци и плодове ! Фета се прави от овче мляко, а не краве! Гръцкият риган е различен от българския, както и гръцките маслини и зехтин от “българските" им аналози ;) Те и сърбите имат "сръбска салата" с люти чушки същата работа хаха Не се палете толкова не сме открили топлата вода ;)11:11 29.06.2020
11 Манаф
До коментар #3 от "Един там":
Те историята са ни откраднали , камо ли такива дребни нешица14:15 29.06.2020
12 Анадолския
До коментар #2 от "Ако":
Не сатър , с мотиката е по лесно14:17 29.06.2020
13 Иян
05:44 30.06.2020
14 Спиридон
15:58 30.06.2020