Опитайте тази малко по-различна рецепта за обичаните от повечето българи кюфтета - резултатът ще надмине дори най-смелите ви очаквания, обещава jenata.blitz.bg.
Необходими продукти:
1 тиквичка
200-300 грама кайма
4 с.л. овесени ядки
5-6 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 яйце
2-3 с.л. брашно
сол
черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Настържете почистената тиквичка на ренде, добавете малко сол и оставете да се отцеди излишният сок. След това добавете 4 супени лъжици овесени ядки към настърганите вече тиквички. Разбъркайте добре и ги оставете известно време така, за да могат да набъбнат овесените ядки. 15 минути са достатъчни.
Почистете 5-6 скилидки чесън и ги пресовайте. Настържете и лука. Добавете сол и млян черен пипер на вкус. Чукнете едно яйце.
После добавете 2-3 супени лъжици брашно. След това вече добавете 200-300 грама кайма.
Смесете всичко добре, оформете кюфтетата и ги изпържете в предварително загрят тиган, докато не добият златисто кафяв цвят от двете страни.