Отидете към основна версия

8 767 5

Рецепта за вечеря: Зеленчукови шишчета на скара

  • шишчета-
  • зеленчуци-
  • скара-
  • барбекю-
  • какво да сготвя

С чушка, гъбка, лук и царевица

Снимка: Shutterstock

Нека да разнообразим скарата с едни вкусни зеленчукови шишчета, които са невероятна гарнитура към вкусните месца, изпечени на открито и върху дървени въглища, предлага uhaena.com.

Необходими продукти:

1 глава червен лук

200 гр. гъби печурки

1 тиквичка

1 сварена царевица

1 червена чушка

100 мл. олио

сол и черен пипер на вкус

1 с. л. ситно нарязан копър

дървени шишчета

Начин на приготвяне:

Обелете лука и го нарежете само на четири. После нанижете на шишчето само люспите от тези четири парчета.

Нарежете тиквичката на колелца с дебелина около 1,5 см.

Отрежете пънчето на гъбите до шапчицата на гъбата и нарежете на половина.

Сварената царевица също се нарязва на колелца с дебелина около 2 см.

Чушката се почиства и нарязва на парчета, удобни за хапване.

Нанизването на зеленчуците на шишчетата е по ваше желание - редувайте царевицата с тиквичка, лук, гъбка и чушка.

В купичка смесете олиото със солта, черния пипер и ситно нарязания копър.

С помощта на четка, намажете обилно  зеленчукови шишчета с подправеното олио и оставете на студено да престоят, докато скарата е готова за изпичането им.

Редува се печенето на месо и зеленчукови шишчета. Така самите шишчета поемат също част от аромата на месото.

За доброто изпичане на зеленчуците са нужни около 10 - 12 минути, като шишчетата се обръщат от всички страни.



 

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини