Нека да разнообразим скарата с едни вкусни зеленчукови шишчета, които са невероятна гарнитура към вкусните месца, изпечени на открито и върху дървени въглища, предлага uhaena.com.
Необходими продукти:
1 глава червен лук
200 гр. гъби печурки
1 тиквичка
1 сварена царевица
1 червена чушка
100 мл. олио
сол и черен пипер на вкус
1 с. л. ситно нарязан копър
дървени шишчета
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете само на четири. После нанижете на шишчето само люспите от тези четири парчета.
Нарежете тиквичката на колелца с дебелина около 1,5 см.
Отрежете пънчето на гъбите до шапчицата на гъбата и нарежете на половина.
Сварената царевица също се нарязва на колелца с дебелина около 2 см.
Чушката се почиства и нарязва на парчета, удобни за хапване.
Нанизването на зеленчуците на шишчетата е по ваше желание - редувайте царевицата с тиквичка, лук, гъбка и чушка.
В купичка смесете олиото със солта, черния пипер и ситно нарязания копър.
С помощта на четка, намажете обилно зеленчукови шишчета с подправеното олио и оставете на студено да престоят, докато скарата е готова за изпичането им.
Редува се печенето на месо и зеленчукови шишчета. Така самите шишчета поемат също част от аромата на месото.
За доброто изпичане на зеленчуците са нужни около 10 - 12 минути, като шишчетата се обръщат от всички страни.