Отидете към основна версия

19 303 6

Рецепта за вечеря: Италианска фритата с тиквички

  • тиквички-
  • фритата-
  • яйца-
  • италианска кухня-
  • какво да сготвя

Лесна и бърза идея за вечеря

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

3 тиквички
1 малка глава кромид лук
2 – 3 скилидки чесън
2 с. л. олио
щипка риган
1/2 ч. л. босилек
6 яйца
черен пипер на вкус
100 гр. кашкавал

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Тиквичките – на тънки кръгчета.

В тиган се налива олиото и се запържват лукът и чесънът, след което се добавят тиквичките. Налива се 2-3 с.л. вода и зеленчуците се задушават около 5 минути.

Яйцата се разбиват с черен пипер на вкус, нарязания на ситно босилек и ригана.

Тиквичките и разбитите яйца се смесват и се изсипват в тавичка, пече се около 20 минути на 200 градуса.

Фритатата се посипва с настъргания кашкавал и се връща във фурната, за да се запече.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 39 гласа.

Свързани новини