Необходими продукти:
3 тиквички
1 малка глава кромид лук
2 – 3 скилидки чесън
2 с. л. олио
щипка риган
1/2 ч. л. босилек
6 яйца
черен пипер на вкус
100 гр. кашкавал
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Тиквичките – на тънки кръгчета.
В тиган се налива олиото и се запържват лукът и чесънът, след което се добавят тиквичките. Налива се 2-3 с.л. вода и зеленчуците се задушават около 5 минути.
Яйцата се разбиват с черен пипер на вкус, нарязания на ситно босилек и ригана.
Тиквичките и разбитите яйца се смесват и се изсипват в тавичка, пече се около 20 минути на 200 градуса.
Фритатата се посипва с настъргания кашкавал и се връща във фурната, за да се запече.