ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Италианска фритата с тиквички

Лесна и бърза идея за вечеря

Публикувана: 9 Юли, 2020 16:05
6 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 15142
Рецепта за вечеря: Италианска фритата с тиквички
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.9 от 39 гласа.

Необходими продукти:

3 тиквички
1 малка глава кромид лук
2 – 3 скилидки чесън
2 с. л. олио
щипка риган
1/2 ч. л. босилек
6 яйца
черен пипер на вкус
100 гр. кашкавал

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Тиквичките – на тънки кръгчета.

В тиган се налива олиото и се запържват лукът и чесънът, след което се добавят тиквичките. Налива се 2-3 с.л. вода и зеленчуците се задушават около 5 минути.

Яйцата се разбиват с черен пипер на вкус, нарязания на ситно босилек и ригана.

Тиквичките и разбитите яйца се смесват и се изсипват в тавичка, пече се около 20 минути на 200 градуса.

Фритатата се посипва с настъргания кашкавал и се връща във фурната, за да се запече.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.9 от 39 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ГРАД КОЗЛОДУЙ
1 Отговор
БЛАГОДАРЯ ВЕНИ ти си много сладка

Коментиран от #2


Оценка:
-5 +2

Ииии
2 Отговор

До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Ся ако ти върже требе да почерпиш целия град Козлодуй.

Оценка:
-4 +3

Българин
3 Отговор
Ето ти ги чисто по български:Тиквичките на кубчета в тигана пържиш ги/не ги гриловаш в тиган/.Кромид ако желаеш. Като са почти готови им чукваш яйцата разбъркваш с подправки на и по ТВОЙ вкус И готово.

Коментиран от #4


Оценка:
-5 +7

ГРАД КОЗЛОДУЙ
4 Отговор

До коментар #3 от "Българин":


точен си

Оценка:
-3 +7

ГРАД КОЗЛОДУЙ
5 Отговор
това от мен е комплимент към госпожа ВЕНЕЛИНА МАРИНОВА нищо лично на никой не го натрапвам а и не и навлизам в личното и пространство уважавам я като ЧОВЕК и журналист

Оценка:
-6 +3

qwerty
6 Отговор
В таз жега хвърлете един ледено студен тарато с ракийка и минерална водичка. Кви фритати. Аз ще пукна в кухнята.

Оценка:
-3 +4

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
доц. Андрей Чорбанов
Имунологът доц. Андрей Чорбанов коментира новото огнище на коронавирус в Китай
За 10 минути българското ХЕИ щеше да затвори пазара в Пекин"

Още бисери
ТОП 5