Отидете към основна версия

7 793 11

Рецепта за вечеря: Арменски люле кебап

  • люле кебап-
  • агнешко-
  • телешко-
  • месо-
  • кайма-
  • арменска кухня-
  • какво да сготвя

Сочно и пикантно месо

Снимка: Shutterstock

Арменската кухня е призната за една от най-древните в света. Ястията от нея се отличават със специфичния си вкус и пикантност, тъй като любими подправки на арменските домакини са пиперът, чесънът, кимионът, пише "Дарик".

Необходими продукти:

500 гр. агнешка кайма

500 гр. телешка кайма

1 зелена чушка

1 стрък пресен чесън

1 стрък пресен лук

3–4 стръка магданоз

1/4 ч. л. смляно индийско орехче

4–5 листа босилек

1 ч. л. кимион

черен пипер на вкус

едро смлян лют червен пипер

1 ч. л. сол

1–2 с. л. доматено пюре

оцет за поливане

Начин на приготвяне:

Смесете каймата от двата вида месо. Чушката, чесънът и лукът също се режат на дребно, изсипват се при месото и се подправя с магданоза, индийско орехче, наситнените листа босилек, кимиона, черния и червения пипер и солта.

Доматеното пюре се разрежда с 1 с. л. вода, добавя се при месото.

От каймата се оформя кебапче, което се нанизва на шиш и се поставя върху нагретия грил тиган. По време на печенето всеки шиш се полива с малко оцет и след това се сервира със зелена салата.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.

Свързани новини