Отидете към основна версия

24 768 14

Рецепта за вечеря: Патладжани с доматен сос и чесън

  • патладжан-
  • доматен сос-
  • чесън-
  • на тиган-
  • какво да сготвя

На тиган

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

2 средно големи патладжана

400 гр. домати от консерва

1 ч.л. доматено пюре

100 мл вода

1 с.л. захар

4 - 5 скилидки чесън

1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Патладжаните се измиват и се нарязват на четири части. Посоляват се и се оставят за 20 минути, за да се махне горчивината им.

След това се измиват, подсушават се и се нарязват на полукръгчета.

В тиган със загрято олио на два три пъти те се изпържват до готовност, като се разбъркват често. Когато са готови, се изваждат в чиния.

В същия тиган с добавка на малко олио се изсипва консервата с домати. С прибор за смачкване се пасират доматите до еднородност. Добавя се доматеното пюре, посолява се и се добавя водата. Соса се готви до желаната гъстота. Накрая се добавя нарязаният чесън, магданозът и захарта.

Към готовия сос се прибавят патладжаните и ястието се оставя да се задуши за около пет минути.

Вкусно е и топло, и студено.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 80 гласа.

Свързани новини