Last news in Fakti

18 Юли, 2020 16:05 24 737 14

Рецепта за вечеря: Патладжани с доматен сос и чесън

  • патладжан-
  • доматен сос-
  • чесън-
  • на тиган-
  • какво да сготвя

На тиган

Рецепта за вечеря: Патладжани с доматен сос и чесън - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

2 средно големи патладжана

400 гр. домати от консерва

1 ч.л. доматено пюре

100 мл вода

1 с.л. захар

4 - 5 скилидки чесън

1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Патладжаните се измиват и се нарязват на четири части. Посоляват се и се оставят за 20 минути, за да се махне горчивината им.

След това се измиват, подсушават се и се нарязват на полукръгчета.

В тиган със загрято олио на два три пъти те се изпържват до готовност, като се разбъркват често. Когато са готови, се изваждат в чиния.

В същия тиган с добавка на малко олио се изсипва консервата с домати. С прибор за смачкване се пасират доматите до еднородност. Добавя се доматеното пюре, посолява се и се добавя водата. Соса се готви до желаната гъстота. Накрая се добавя нарязаният чесън, магданозът и захарта.

Към готовия сос се прибавят патладжаните и ястието се оставя да се задуши за около пет минути.

Вкусно е и топло, и студено.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лорчето

    33 4 Отговор
    Обожавам патладжана ..м м м !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Стас

    10 34 Отговор
    Такова нещо с пистолета от шкафчето да ме сочиш,не докосвам!

    Коментиран от #13

  • 4 А подка стара

    18 11 Отговор
    Докосваш ли,не ти е готвил наистина майстор готвач,една съсетка сутрин с това закусваше,сега се прави на ,,изискана,,дама...!
  • 5 Фактология

    26 3 Отговор
    По-добре в подсолена вода,така не си губи цвета и не потъмнява.Държи се около 2 часа.Защо домати консерва при условие,че е лято и доматите не са толкова скъпи.Прясното си е по-добро.Накрая патладжана е тежък зеленчук за стомаха така,че е по-добре да се избягва консумирането му вечер.Весели почивни дни Вени.
  • 6 Хали

    12 4 Отговор
    Двора е пълен с червени домати, се чудиме, какво да ги правим.
  • 7 Живанши

    9 1 Отговор
    Дайте ги насам😂
  • 8 инж технолог по хранене

    11 0 Отговор
    Дворът ти като е пълен с червени домати, е гот. Не се чуди,раздавай на съседи ,за да си правят салати с домати и нарязан кашкавал. Или прави лютеница.
  • 9 Ооо

    17 2 Отговор
    Откакто сме Европейци и домати лятото нямаме :))))
    Консерви от магазина КУПУВАМЕ и то италиански !!!!!!

    Коментиран от #11, #14

  • 10 пенсионер

    4 5 Отговор
    венче сготви и ме покани, ши дойда с бутилка бело обикновено .....
  • 11 NikNay

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ооо":

    То на италианските домати само етикета им такъв плънката идва от Китай! А сега по темата , ястието е супер но не и за вечеря ( но всичко е въпрос на вкус и предпочитания ).
  • 12 гост

    14 0 Отговор
    Пиперки с доматен сос, Патладжани с доматен сос, Тиквички с млечен сос, все чудни летни ястия, с една царевична топла питка и под асмата на хладно, чудно, чудно. Нужно е да си ценим домашните храни, местни зеленчуци и традиции. Слагаш 3 домата нарязани на ситно, завират и се размекват за 15мин, вариш още 5мин и разбъркваш, готово, никакви консерви не ти трябват.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 КОЧА

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ооо":

    Що пък Италиански? Български няма ли?