Необходими продукти:
2 средно големи патладжана
400 гр. домати от консерва
1 ч.л. доматено пюре
100 мл вода
1 с.л. захар
4 - 5 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Патладжаните се измиват и се нарязват на четири части. Посоляват се и се оставят за 20 минути, за да се махне горчивината им.
След това се измиват, подсушават се и се нарязват на полукръгчета.
В тиган със загрято олио на два три пъти те се изпържват до готовност, като се разбъркват често. Когато са готови, се изваждат в чиния.
В същия тиган с добавка на малко олио се изсипва консервата с домати. С прибор за смачкване се пасират доматите до еднородност. Добавя се доматеното пюре, посолява се и се добавя водата. Соса се готви до желаната гъстота. Накрая се добавя нарязаният чесън, магданозът и захарта.
Към готовия сос се прибавят патладжаните и ястието се оставя да се задуши за около пет минути.
Вкусно е и топло, и студено.
-4 +33
Коментиран от #13
-34 +10
-11 +18
-3 +26
-4 +11
-1 +9
-0 +11
Консерви от магазина КУПУВАМЕ и то италиански !!!!!!
Коментиран от #11, #14
-2 +17
-5 +4
До коментар #9 от "Ооо":
То на италианските домати само етикета им такъв плънката идва от Китай! А сега по темата , ястието е супер но не и за вечеря ( но всичко е въпрос на вкус и предпочитания ).
-1 +13
-0 +14
До коментар #9 от "Ооо":
Що пък Италиански? Български няма ли?
-0 +2