Отидете към основна версия

16 367 2

Рецепта на деня: Бисквитена торта с маскарпоне

  • торта-
  • бисквитена-
  • маскарпоне-
  • какво да сготвя

Бърз, лесен и много вкусен десерт

Снимка: Shutterstock

Много хора обичат да похапват сладичко с кафето. А бисквитената торта е идеален десерт за тази цел. Ако искате да разнообразите малко, може да замените обикновеното нишесте или готовия крем на прах, който купувате, с маскарпоне и шоколад, пише tialoto.bg. Ще получите една приятна смес, с която тортата ще има по-лек вкус.

Необходими продукти:

500 г маскарпоне

250 г заквасена сметана

½ ч.ч. пудра захар

1 ч.ч прясно мляко

1 ампула есенция от ром

2 пакета шоколадови бисквити (ние ползваме най-обикновените)

1 млечен шоколад

Начин на приготвяне:

В купа смесете маскарпонето и заквасената сметана, като след това добавяте пудрата захар. Не ви е нужен миксер, можете спокойно да разбърквате само с лъжица.

Стопляте млякото в отделна купа и добавяте есенцията ром.

Всяка една от шоколадовите бисквити потапяте в млякото и след това нареждате един пласт върху тавичката.

Покривате бисквитите с част от крема и повтаряте с нареждането на шоколадовите бисквити. Изсипвате с останалата част от крема отгоре и завършвате с настърган шоколад.

Оставете за половин час в хладилника.

Най-хубавото на тази торта е, че с всеки изминал ден бисквитите ще стават все по-меки, а тортата – все по-вкусна.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 28 гласа.

Свързани новини