Отидете към основна версия

6 400 3

Рецепта на деня: Домашен хляб с бира

  • хляб-
  • бира-
  • тестени изделия-
  • какво да сготвя

С много хрупкава коричка

Снимка: Shutterstock

Оказва се, че бирата, освен любимо питие, е и подходяща, както за мариноване на месо, така и за месене на хляб. Ето вижте как да си изпечете хрупкаво хлебче с бира.

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1 с.л. захар

1/2 ч.л. сол

350 мл светла бира на стайна температура

2 с.л. разтопено масло 

Начин на приготвяне:

В дълбока купа пресейте брашното и го смесете с бакпулвера, захарта и солта. Оформете кладенче, в което да изсипете бирата, и бъркайте с дървена лъжица, колкото само да се смесят продуктите. Получава се лепкаво тесто, което изсипвате във форма, покрита с хартия за печене, заравнявате и разнасяте равномерно отгоре разтопеното масло.

Печете за около 30 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна до готовност.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини