Отидете към основна версия

3 988 7

Рецепта за вечеря: Бърза паста със сьомга

  • паста-
  • пене-
  • сьомга-
  • авокадо-
  • какво да сготвя

Готова за 20 минути

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

500 гр. филе от сьомга (размразено)

2 скилидки чесън

1 - 2 ч.л. сок от лимон

сол

черен пипер

3 с.л. зехтин

400 гр. пене ригате

2 бр. авокадо

сок от портокал

2 ч.л. каперси

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете филето от сьомга и го нарежете на кубчета.

Обелете и пресовайте чесъна. Разбъркайте го със сока от лимон, солта, черния пипер и зехтина и ги смесете със сьомгата.

Сварете пастата във вряща подсолена вода „ал денте“ според указанията от опаковката. Поставете сьомгата с маринатата в тиган с незалепващо покритие и я запържете в много гореща мазнина от всички страни за около 3 минути до получаване на кафява хрупкава коричка.

В това време обелете авокадото, нарежете го на кубчета и го напръскайте със сока от портокал. Оставете каперсите да се отцедят и ги добавете заедно с авокадото и сока да се запържат за около 1 – 2 минути в тиган. Овкусете.

Излейте водата от пастата, оставете я да се отцеди, смесете я със сьомгата и авокадото и сервирайте.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини