Отидете към основна версия

8 481 7

Рецепта за вечеря: Яхния със зелен фасул и свинско месо

  • зелен фасул-
  • свинско месо-
  • яхния-
  • какво да сготвя

С добавка от два-три картофа и пресен магданоз за свежест

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

400 гр. зелен фасул

400 гр. свинско месо

2-3 картофа

1 глава кромид лук

2 моркова

1 червена чушка

2 скилидки чесън

2-3 с.л. пасирани домати

Сол и черен пипер

Дафинов лист

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското месо и го сложете да се запържи. Докато това стане, нарежете чушката, морковите, лукът и чесънът на дребно.

Щом месото се запържи, сложете нарязаните зеленчуци в тенджерата да се запържат и те. Докато зеленчуците се пържат, почистете и нарежете зеленият фасул и картофите.

Щом зеленчуците се запържат, овкусете със сол, черен пипер и няколко дафинови листа. Прибавете 2-3 с.л. пасирани домати. Разбъркайте.

Сложете зеленият фасул и нарязаните картофи. Залейте с вода и оставете да ври, докато продуктите се сварят.

Накрая, доовкусете с нарязан пресен магданоз и дув лук, пише gotvacha.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини