Отидете към основна версия

62 123 23

Рецепта за вечеря: Сръбска разядка "Паприка у павлаци"

  • паприка у павлаци-
  • мариновани чушки-
  • сметана-
  • разядка-
  • сръбска кухня-
  • какво да сготвя

Мариновани чушки със сметана

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

500 гр чушки сорт Сомборка (малки люти камбички)
800 гр заквасена сметана
400 гр прясно сирене/крема сирене
вода и сол
на 1 литър вода 100 гр сол

Начин на приготвяне:

Чушките се почистват от семенцата и дръжките и се слагат в подходящ съд - буркан или кутия. Заливат се с водата. Трябва да измерите количеството вода, което ще поеме съда, за да може да се прецени точно колко сол да се добави. Затворете съда с капак и го сложете някъде на топло за няколко часа. От време на време го обръщайте и раздрусвайте.

Когато вече чушлетата са омекнали, смесете прясното сирене със сметаната. Изцедете чушките от водата и ги напълнете с млечната смес.

На дъното на кутията, в която ще съхранявате разядката, намажете от сметаната и наредете от напълнените чушки, намажете реда чушки със сметана и наредете нов. Така, докато свършат. Завършете с дебел пласт от сметаната. Затворете кутията и приберете в хладилника за 24 ч.
Готовата разядка може да се съхранява в хладилника до една седмица.

Поднесете с препечен хляб и малка ледена ракия, за любителите.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.

Свързани новини