Отидете към основна версия

18 658 5

Рецепта за вечеря: Пица "Капричоза" по оригинална рецепта

  • пица-
  • капричоза-
  • шунка-
  • моцарела-
  • гъби-
  • какво да сготвя-
  • италианска кухня-
  • артишок

Удивителна на вкус и много любима

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

за тестото:

500 гр брашно
1 пак. суха мая
2 с.л. зехтин
200 мл вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол

за топинга:

250 гр сирене моцарела
200 гр пасирани домати
1/2 ч.л. риган
8 бр стерилизиран артишок
200 гр шунка
200 гр пресни гъби
10 бр черни маслини
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Замесва се тесто като се пресява брашно и смесва с мая. Оформя се кладенче, в средата се налива вода, поръсва със захар и сол. Сипва се зехтин. Омесва се меко тесто. Покрито с фолио се оставя да втаса за 45 минути, пише zvezdev.com.

Втасалото тесто се разделя на три. Всяка част се разточва на кръг с големината на тавата ( 22-24 см ).

Доматите се подправят с риган, половин ч.л. сол. Върху тестото се нанася фин пласт от доматите, покрива се с колелца нарязана моцарела, филии шунка, артишок нарязан на две или четири, гъби и маслини.

Пицата се пече в силно загрята фурна на 220-240 С в ниската част за 8-10 минути. След като се извади от фурната се поръсва с риган и се намазва със зехтин. Така се приготвят и останалите пици.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.

Свързани новини