Необходими продукти:
за тестото:
500 гр брашно
1 пак. суха мая
2 с.л. зехтин
200 мл вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
за топинга:
250 гр сирене моцарела
200 гр пасирани домати
1/2 ч.л. риган
8 бр стерилизиран артишок
200 гр шунка
200 гр пресни гъби
10 бр черни маслини
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Замесва се тесто като се пресява брашно и смесва с мая. Оформя се кладенче, в средата се налива вода, поръсва със захар и сол. Сипва се зехтин. Омесва се меко тесто. Покрито с фолио се оставя да втаса за 45 минути, пише zvezdev.com.
Втасалото тесто се разделя на три. Всяка част се разточва на кръг с големината на тавата ( 22-24 см ).
Доматите се подправят с риган, половин ч.л. сол. Върху тестото се нанася фин пласт от доматите, покрива се с колелца нарязана моцарела, филии шунка, артишок нарязан на две или четири, гъби и маслини.
Пицата се пече в силно загрята фурна на 220-240 С в ниската част за 8-10 минути. След като се извади от фурната се поръсва с риган и се намазва със зехтин. Така се приготвят и останалите пици.