Last news in Fakti

22 Септември, 2020 16:05 18 546 5

Рецепта за вечеря: Пица "Капричоза" по оригинална рецепта

  • пица-
  • капричоза-
  • шунка-
  • моцарела-
  • гъби-
  • какво да сготвя-
  • италианска кухня-
  • артишок

Удивителна на вкус и много любима

Рецепта за вечеря: Пица "Капричоза" по оригинална рецепта - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

за тестото:

500 гр брашно
1 пак. суха мая
2 с.л. зехтин
200 мл вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол

за топинга:

250 гр сирене моцарела
200 гр пасирани домати
1/2 ч.л. риган
8 бр стерилизиран артишок
200 гр шунка
200 гр пресни гъби
10 бр черни маслини
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Замесва се тесто като се пресява брашно и смесва с мая. Оформя се кладенче, в средата се налива вода, поръсва със захар и сол. Сипва се зехтин. Омесва се меко тесто. Покрито с фолио се оставя да втаса за 45 минути, пише zvezdev.com.

Втасалото тесто се разделя на три. Всяка част се разточва на кръг с големината на тавата ( 22-24 см ).

Доматите се подправят с риган, половин ч.л. сол. Върху тестото се нанася фин пласт от доматите, покрива се с колелца нарязана моцарела, филии шунка, артишок нарязан на две или четири, гъби и маслини.

Пицата се пече в силно загрята фурна на 220-240 С в ниската част за 8-10 минути. След като се извади от фурната се поръсва с риган и се намазва със зехтин. Така се приготвят и останалите пици.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    1 3 Отговор
    22cm пица... Пишете, че е за деца...
  • 2 Лора

    6 3 Отговор
    Чудесна, рецепта с един гъст айрян, този път ще се опитам да меся тесто..!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 NikNay

    16 0 Отговор
    Какво е това "топинг"ма овцо? Нямаме ли си българска дума за това? Аман от некадърни "журналисти " които пълнят езика ни с чуждици за да се покажат колко са интелигентни пред материал!
  • 5 Розичка

    0 0 Отговор
    Спрете насилието над бедните животни.По-добре прочетете книгата 🌹 АллатРа