Отидете към основна версия

4 446 3

Рецепта за вечеря: Пилешко с кестени

  • пилешко-
  • кестени-
  • зелен лук-
  • френска кухня-
  • какво да сготвя

По френска рецепта

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

пилешко месо - 600 г
кестени - ½ кг
зелен лук - ½ връзка
сол - 2 щипки
бяло вино - 100 мл
захар - 1 щипка
бял пипер - ½ ч.л.
олио - 30 мл

Начин на приготвяне:

Зеленият лук се реже на ситно. Пилешкото се реже на едри парчета. Запържва се в олиото до бяло.

Добавят се зеленият лук, белият пипер, солта и захарта и всичко се задушава 5 минути.

Добавя се гореща вода, добавят се кестените, които предварително са сварени и обелени, и се задушават 30 минути на бавен огън. Добавя се виното и всичко се задушава още 10 минути.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини