Необходими продукти:
пилешко месо - 600 г
кестени - ½ кг
зелен лук - ½ връзка
сол - 2 щипки
бяло вино - 100 мл
захар - 1 щипка
бял пипер - ½ ч.л.
олио - 30 мл
Начин на приготвяне:
Зеленият лук се реже на ситно. Пилешкото се реже на едри парчета. Запържва се в олиото до бяло.
Добавят се зеленият лук, белият пипер, солта и захарта и всичко се задушава 5 минути.
Добавя се гореща вода, добавят се кестените, които предварително са сварени и обелени, и се задушават 30 минути на бавен огън. Добавя се виното и всичко се задушава още 10 минути.
Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
16:59 18.10.2020
2 Густаф
17:33 18.10.2020
3 бегай бре
09:54 21.10.2020