Печените кестени са един от символите на есента. Ето как да ги приготвите по най-простия и вкусен начин.
Необходими продукти:
1 кг кестени
сол
Начин на приготвяне:
Накиснете кестените поне за 1 час в студена вода. След това ги отцедете и с помощта на остър нож изрежете острите им краища в кръг. Откъм тъпата им страна направете разрези като кръстчета.
Сложете кестените в тавичка, покрийте ги с алуминиево фолио и сложете да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20—25 минути. От време на време разклащайте тавата.
След изтичане на 25 минута, ако кестените не са готови и омекнали, ги оставете за още 10-тина минути в топлата, но изключена фурна. След това готовите кестени по желание се белят и се поднасят.