22 Октомври, 2020 10:05 5 692 1

Рецепта на деня: Печени кестени

  • кестени-
  • печени-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

С аромат на есен

Рецепта на деня: Печени кестени - 1
Снимка: Shutterstock

Печените кестени са един от символите на есента. Ето как да ги приготвите по най-простия и вкусен начин.

Необходими продукти:

1 кг кестени

сол

Начин на приготвяне:

Накиснете кестените поне за 1 час в студена вода. След това ги отцедете и с помощта на остър нож изрежете острите им краища в кръг. Откъм тъпата им страна направете разрези като кръстчета.

Сложете кестените в тавичка, покрийте ги с алуминиево фолио и сложете да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20—25 минути. От време на време разклащайте тавата.

След изтичане на 25 минута, ако кестените не са готови и омекнали, ги оставете за още 10-тина минути в топлата, но изключена фурна. След това готовите кестени по желание се белят и се поднасят.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доброволец

    0 0 Отговор
    Ама кои кестени,питомите от парка стават ли или само дивите?