Отидете към основна версия

3 989 49

Чалгата на бунт срещу противоепидемичните мерки

  • чалга-
  • бунт-
  • противоепидемични мерки-
  • недоволство

"Ние сме изкупителна жертва!", заяви попфолк певецът Галин

Изпълнителите от най-слушания музикален бранш масово недоволстват срещу крутите мерки за затваряне на дискотеките. И не вярват, че те ще бъдат затворени само за две седмици. В същото време естрадните изпълнители одобряват мерките, за да бъде преборена най-зловещата болест на 21-ви век - коронавирусна, пише novini.bg.

"Ние сме изкупителна жертва! Не съм чул зараза да е тръгнала от дискотека“, негодува Галин.

Преди месец той поведе колегите си на протест на жълтите павета, когато дискотеките затвориха за първи път. Сега признава, че няма да се превърне в лидер на второ недоволство. Галин призовава да се дават финансови помощи на развлекателния бизнес - не на певците, а на барманите и сервитьорите и другите длъжности.

Самият той изкарал коронавирус. Последното нещо, което си мислил тогава е да отиде на дискотека. "Така че който е болен, няма да отиде в заведение. Предполагам, че има хора които са доволни, че това нещо се случва и страдаме", казва Галин.

Още по-гневен е Стамен Стаменов- DJ Стамен. Той е бесен от скорошните мерки а Българския лекарски съюз, че заведенията не трябва да работят. Мерките имат подкрепата на естрадната любимка Тони Димитрова, но само ако са за две седмици и с тях се редуцират заболелите.

„Ако затварянето на заведенията ще спре заразата, нека затворят, но само за две седмици, то e ясно, че няма как да сe говори с маска в дискотеката. Мислите ми наистина са объркани, сега не знам какво да мисля.", коментира Тони.

На противоположно мнение е нейната адашка Тони Дачева, която освен че е изправена пред затруднения в работата си, се грижи за дъщеря си Виктория, която е първокласничка. "Не съм съгласна с мерките за дискотеки и барове, защото има и други институции, където заразата може да се пренася, а нашият бранш го отнася. Фактът, че ресторантите работят с намален капацитет и това означава, че е невъзможно да плащат пълния хонорар на един изпълнител", споделя певицата.

„За“ всички мерки е естрадната легенда Ваня Костова, която вярва, че вирус съществува и не е скептична спрямо все по-високите бройките заболели.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 14 гласа.

Свързани новини