Отидете към основна версия

4 575 4

Рецепта за вечеря: Карфиол с пармезан и чесън

  • карфиол-
  • пармезан-
  • чесън-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Хрупкав и вкусен

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 супени лъжици чесън, пресован
3 супени лъжици зехтин
1 глава карфиол, разделен на розички
5 супени лъжици настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. В купа смесете зехтина с чесъна. Добавете розичките карфиол. Похлупете с чиния и раздрусайте, за да полепне навсякъде. Прехвърлете в тавата за печене.

Печете за около 25 минути. Покрийте с пармезан и печете за още 5 минути.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.

Свързани новини