Отидете към основна версия

3 483 15

Принц Чарлз е най-модерният мъж във Великобритания

  • принц чарлз-
  • мода-
  • моден стил-
  • великобритания-
  • vogue-
  • устойчива мода-
  • британско кралско семейство

Титлата беше дадена на 71-годишният принц от списание VOGUE

Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Макар и снахите му Кейт и Меган редовно да печелят похвали за усета си към модата, 71-годишният принц Чарлз досега не се подреждаше сред британските образци за стил и мода. Сега обаче, сп. „Вог” го обяви за най-модерния мъж в страната.

По време на интервю с главния редактор на британския Vogue, принцът сподели, че обича да открива „брилянтни производители“ и предпочита да поправя дрехи, вместо да ги изхвърля.

След като Едуард Енинфул, редактор на изданието, похвали принца за начина, по който се облича и го попита откъде черпи връхновение за своя стил, Чарлз отговори: „Мислех, че стилът ми е като спрял часовник - точен съм два пъти на всеки 24 часа. Все пак... много се радвам, че смятате, че има стил. Винаги обръщам внимание на детайлите и цветовите комбинации."

Чарлз, който е изявен природозащитник и е известен с това, че кърпи любими дрехи, говори пред изданието за устойчивата мода.

„Аз съм от тези хора, които мразят да изхвърлят каквото и да било. Затова предпочитам дрехите да се поддържат, дори да се кърпят, вместо да се откажа от тях”, каза принцът на Уелс, който е виждан да носи едни и същи два шинела от 80-те години на миналия век до днес.

Чарлз също така призова производителите и потребителите да не разхищават.

„Струва ми се, че сега има много възможности в сектора на устойчивата мода за преодоляване на навика да изхвърляме дрехи, или каквото и да било”, уточнява Чарлз.

„И затова мисля, че от икономическа гледна точка има огромни възможности за създаването на малък бизнес, занимаващ се с ремонт, поддръжка и повторна употреба“, споделя идеите си престолонаследникът.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини