Отидете към основна версия

10 672 20

Смъртоносна змия опита да се чифтоса с градински маркуч (ВИДЕО)

  • змия-
  • източна кафява змия-
  • източна псевдоная-
  • pseudonaja textilis-
  • отровна змия-
  • градински маркуч-
  • куинсланд

Мъжкият трябва да е бил много объркан, когато попаднал на още една партньорка, смеят се от службата за лов на диви животни

Снимка: shutterstock

Изключително отровна змия беше уловена при опит да се чифтосва с градински маркуч в имота на възрастна австралийка от Куинсланд, пише Newsweek.

Ловецът на змии предполага, е мъжкият от вида Източна псевдоная (Pseudonaja textilis) - една от най-смъртоносните змии на планетата - „трябва да е бил объркан“, когато ненадейно намерил друга по-малка змия наблизо.

Смъртоносна змия, която имала намерение да се чифтоса с женска от своя вид, объркал градински маркуч с женска от своя вид, правейки опит да си направи потомство.

На мястото на случката са повикани ловци на змии, които са установили, че в градината има още едно влечуго от вида, по-тъмно на цвят от похотливия самец. Според тях ухажорът явно се е объркал и е "налетял" на "полегналия" наблизо градински маркуч.

"Когато пристигнахме на мястото в отговор на подаден сигнал за голяма кафява змия, нашият ловец Ричи веднага забеляза здрав мъжкия от вида Източна псевдоная, който прави опит да се чифтоса с градински маркуч. При по-обстоен оглед се установи, че в градината има и друга змия, която самецът явно е объркал с маркуча", пишат на страницата си във Facebook професионалистите от Sunshine Coast Snake Catchers.

Sunshine Coast Snake Catchers 24/7, редовно публикуват в социалните мрежи снимки и видеоклипове от лова на опасни диви животни, попаднали в населени райони.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Свързани новини