Необходими продукти:
200 г гъби шийтаке; 3 тиквички; шепа спанак; шепа соеви кълнове 200 г моркови; половин глава счукан чесън; 600 г смляно говеждо (или друго месо по избор); късозърнест ориз; 3 яйца. За овкусяване: сол; черен пипер; сусамово олио; корейска чили паста; захар; соев сос.Начин за приготвяне:
Сварете късия ориз в тенджера или машина за готвене на ориз.
Подгответе зеленчуците. Нарежете гъбите шийтаке на ленти, тиквичките на ивици, морковите също.
След като подготвите зеленчуците, сложете соевите кълнове в кутия, измийте ги и ги поставете в тенджера с вряща вода. Оставете ги да врат за 15 минути, пише kulinarno.bg. Отцедете соевите кълнове и овкусете със сусамово олио и счукан чесън. Сложете ги в голяма купа.
Измийте спанака, сложете го във врящата вода за няколко минути и отцедете. Изстискайте го от водата и го овкусете с малко соев сос, счукан чесън и сусамово олио. Добавете спанака в голямата купа.
В тиган, сипете сусамово олио и задушете гъбите шийтаке с малко захар, сол и пипер. Добавете малко соев сос и задушете за още малко. След това прибавете и гъбите в голямата купа.
В тиган, сипете сусамово олио и задушете тиквичките с малко сол и захар. Когато станат прозрачни, ги добавете в голямата купа.
Задушете морковите в малко захар и сол (или без) и ги сложете в голямата купа.
Сложете смляното говеждо в тиган със зехтин и запържете. После добавете малко пипер и захар и малка щипка сол. Добавете малко (около чаена лъжичка) соев сос. Добавете малко сусамово олио и пържете, докато покафенее. Прибавете говеждото в голямата купа.
Според предпочитанията си, сгответе яйцето – бъркано или на очи. Ако го бъркате, нарежете го на парченца и го поръсете върху сместа в купата.
Гарнирайте като поръсите със сусам и сервирайте с ориз, а после добавете малко чили паста (или бибимбап паста) и малко сусамово олио.