Необходими продукти:
- 200 г гъби шийтаке;
- 3 тиквички;
- шепа спанак;
- шепа соеви кълнове
- 200 г моркови;
- половин глава счукан чесън;
- 600 г смляно говеждо (или друго месо по избор);
- късозърнест ориз;
- 3 яйца.
За овкусяване:
- сол;
- черен пипер;
- сусамово олио;
- корейска чили паста;
- захар;
- соев сос.
Начин за приготвяне:
Сварете късия ориз в тенджера или машина за готвене на ориз.
Подгответе зеленчуците. Нарежете гъбите шийтаке на ленти, тиквичките на ивици, морковите също.
След като подготвите зеленчуците, сложете соевите кълнове в кутия, измийте ги и ги поставете в тенджера с вряща вода. Оставете ги да врат за 15 минути, пише kulinarno.bg. Отцедете соевите кълнове и овкусете със сусамово олио и счукан чесън. Сложете ги в голяма купа.
Измийте спанака, сложете го във врящата вода за няколко минути и отцедете. Изстискайте го от водата и го овкусете с малко соев сос, счукан чесън и сусамово олио. Добавете спанака в голямата купа.
В тиган, сипете сусамово олио и задушете гъбите шийтаке с малко захар, сол и пипер. Добавете малко соев сос и задушете за още малко. След това прибавете и гъбите в голямата купа.
В тиган, сипете сусамово олио и задушете тиквичките с малко сол и захар. Когато станат прозрачни, ги добавете в голямата купа.
Задушете морковите в малко захар и сол (или без) и ги сложете в голямата купа.
Сложете смляното говеждо в тиган със зехтин и запържете. После добавете малко пипер и захар и малка щипка сол. Добавете малко (около чаена лъжичка) соев сос. Добавете малко сусамово олио и пържете, докато покафенее. Прибавете говеждото в голямата купа.
Според предпочитанията си, сгответе яйцето – бъркано или на очи. Ако го бъркате, нарежете го на парченца и го поръсете върху сместа в купата.
Гарнирайте като поръсите със сусам и сервирайте с ориз, а после добавете малко чили паста (или бибимбап паста) и малко сусамово олио.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Не кореец
10:29 07.12.2020
3 един от многото
12:02 07.12.2020
4 Питащ
13:04 07.12.2020
5 Дарвин
01:12 08.12.2020
6 Предник
Баба пак така го готвеше но не слагаше шийтаке на ленти, само тиквички на ивици....
Сол и соев сос... тва си е класика!
Коментиран от #7
06:01 08.12.2020
7 Предник
До коментар #6 от "Предник":
Забравих да хотбележа слагаше дългозърнест или дебелозърнест вместо късозърнест ориз...06:12 08.12.2020
8 Гост
10:14 06.06.2024
9 Запознат
Коментиран от #12
11:05 06.06.2024
10 Дедо
14:55 06.06.2024
11 Мастер Шеф
21:19 06.06.2024
12 111
До коментар #9 от "Запознат":
Маслото за което пишеш е нерафинирано, всички нерафинирани растителни масла загарят при по-ниска температура отколкото рафинираните версии ( за всяко растение е различна, но 100-тина градуса е нелошо обобщение ). За подправка се ползват именно нерафинираните, или поне така би трябвало - вкуса е по-естествен. Рафинираното сусамово масло става за готвене като и слънчогледовото (както и почти всяко друго масло). Не коментирай неща които не разбираш !21:46 06.06.2024
13 "Кредит Маркет ООД"
22:27 06.06.2024
14 EдинПоЗагорял
08:45 07.06.2024
15 бибимбап
(или друго месо по избор)
Обикновено кучешко
09:50 07.06.2024