Отидете към основна версия

2 657 6

Рецепта за вечеря: Пълнен лук

  • пълнен лук-
  • шунка-
  • кашкавал-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Едно нестандартно предложение за вечеря

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 големи глави лук

60 г шунка

1 яйце

40 г сухари

1 скилидка чесън

сол

Начин на приготвяне:

Сложете касерола с вода на котлона да заври, пише actualno.com. Когато водата заври, сложете обелените глави лук цели. Намалете силата на огъня на половина и варете 20 мин. След това извадете главите лук и ги потопете за кратко в студена вода.

В купа смесете съставките за пълнежа. Шунката нарежете на ситно. Разбъркайте всичко.

Разрежете луковиците на половина и с лъжичка внимателно махнете част от вътрешните люспи на лука, за да се получат кошнички. Напълнете ги със сместа и запечете за 30-40 минути на 180 градуса.

Малко преди края на печенето може да настържете кашкавал.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини