Необходими продукти:
4 големи глави лук
60 г шунка
1 яйце
40 г сухари
1 скилидка чесън
сол
Начин на приготвяне:
Сложете касерола с вода на котлона да заври, пише actualno.com. Когато водата заври, сложете обелените глави лук цели. Намалете силата на огъня на половина и варете 20 мин. След това извадете главите лук и ги потопете за кратко в студена вода.
В купа смесете съставките за пълнежа. Шунката нарежете на ситно. Разбъркайте всичко.
Разрежете луковиците на половина и с лъжичка внимателно махнете част от вътрешните люспи на лука, за да се получат кошнички. Напълнете ги със сместа и запечете за 30-40 минути на 180 градуса.
Малко преди края на печенето може да настържете кашкавал.
Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Тиквун
16:13 05.02.2021
2 Ммм...да
Коментиран от #3, #5
16:53 05.02.2021
3 Брендилия
До коментар #2 от "Ммм...да":
И пълнени гъбки, плюс вино за финал на вечерята17:02 05.02.2021
4 Лора
18:09 05.02.2021
5 ТОЧКАТА
До коментар #2 от "Ммм...да":
...и още едно/Леко люти чушлета/едри/ нарязани на ситни кръгчета и сухо овче сирене/ама узряло,сухо/ ..Слагаш в тигана с малко олио и задушаваш...После ,,попива,, много ракия,водка,вино,даже и шампанско.19:16 05.02.2021
6 хаберих
08:02 06.02.2021