Отидете към основна версия

4 164 8

Рецепта за вечеря: Пилешко по марокански

  • пилешко-
  • нахут-
  • тажин-
  • мароканска кухня

С помощта на магьосника в мароканската кухня - тажина

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 с.л. зехтин

8 бр. обезкостени пилешки бутчета

2 глави лук

2 скилидки чесън

2 с.л. брашно

900 мл пилешки бульон

лимони - сок и кора от 1 бр.

2 щипки шафран

1 пръчка канела

800 г нахут от консерва

500 г картофи

магданоз

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина и запържете месото и лука. Добавете чесъна, след което смесете с брашното.

Прибавете бульона, лимонова кора и сок, шафрана, канелата, черен пипер и сол.

Кипнете сместа и я прехвърлете в тажин. Добавете нахута и картофите, разбъркайте и печете за 2 часа в загрята на 180 градуса фурна.

Поръсете с магданоз и сервирайте веднага.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини