Необходими продукти:
2 с.л. зехтин
8 бр. обезкостени пилешки бутчета
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 с.л. брашно
900 мл пилешки бульон
лимони - сок и кора от 1 бр.
2 щипки шафран
1 пръчка канела
800 г нахут от консерва
500 г картофи
магданоз
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина и запържете месото и лука. Добавете чесъна, след което смесете с брашното.
Прибавете бульона, лимонова кора и сок, шафрана, канелата, черен пипер и сол.
Кипнете сместа и я прехвърлете в тажин. Добавете нахута и картофите, разбъркайте и печете за 2 часа в загрята на 180 градуса фурна.
Поръсете с магданоз и сервирайте веднага.
Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Брендилия
Коментиран от #4, #6
16:14 08.02.2021
2 Начи буламач
16:17 08.02.2021
3 Рошко
16:33 08.02.2021
4 един от стадото
До коментар #1 от "Брендилия":
един път те попитах, какво значи Брендилия.. Ако е някакво име, освен ник- е страхотно..Коментиран от #5
18:09 08.02.2021
5 Брендилия
До коментар #4 от "един от стадото":
Само ник е за съжаление. Скандинавско име е съществувало в древността Бренилда и доколкото зная означава любяща18:32 08.02.2021
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 махмуд
20:34 09.02.2021
8 Знаеща
05:27 11.02.2021