Отидете към основна версия

14 791 10

Рецепта за вечеря: Султан кебап

  • султан-
  • кебап-
  • пилешко месо-
  • кори за баница-
  • какво да сготвя

Традиционно турско ястие с пилешко месо

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 г пилешко филе
2 картофа
1 морков
2 глави лук
200 г грах (от консерва)
8 кори за баница
1 с. л. доматено пюре
100 г кашкавал
къри
мащерка
червен пипер
черен пипер

сол

за бешамела:

50 г краве масло
300 мл прясно мляко
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът и морковът се обелват, нарязват се на ситно и се запържват.

Добавя се нарязаното на кубчета пилешко филе и се пържи до златисто.

Слагат се обелените и нарязани картофи.

Сипват се грахът и доматеното пюре.

Овкусява се с подправките и се оставя за още 5 минути на котлона.

Поставяте две кори за баница в купичка, слагате от сместа и завивате като бохча. Обръщате я и я слагате в тава. Процедурата се повтаря, докато свърши сместа.

За соса загрявате маслото на котлона и когато се разтопи, слагате брашното, да стане на гъста каша. След това добавяте млякото и бъркате до хомогенизиране. Овкусявате със сол и черен пипер и сместа се излива върху бохчите.

Ястието се пече около 20 минути в предварително загрята фурна, след което се изважда, поръсва се с настърган кашкавал и се запича до златисто.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 28 гласа.

Свързани новини