Необходими продукти:
500 г пилешко филе
2 картофа
1 морков
2 глави лук
200 г грах (от консерва)
8 кори за баница
1 с. л. доматено пюре
100 г кашкавал
къри
мащерка
червен пипер
черен пипер
сол
за бешамела:
50 г краве масло
300 мл прясно мляко
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът и морковът се обелват, нарязват се на ситно и се запържват.
Добавя се нарязаното на кубчета пилешко филе и се пържи до златисто.
Слагат се обелените и нарязани картофи.
Сипват се грахът и доматеното пюре.
Овкусява се с подправките и се оставя за още 5 минути на котлона.
Поставяте две кори за баница в купичка, слагате от сместа и завивате като бохча. Обръщате я и я слагате в тава. Процедурата се повтаря, докато свърши сместа.
За соса загрявате маслото на котлона и когато се разтопи, слагате брашното, да стане на гъста каша. След това добавяте млякото и бъркате до хомогенизиране. Овкусявате със сол и черен пипер и сместа се излива върху бохчите.
Ястието се пече около 20 минути в предварително загрята фурна, след което се изважда, поръсва се с настърган кашкавал и се запича до златисто.