Необходими продукти:
• 1 глава от сьомга
• 1 глава лук
• 1-2 бр. моркови
• 1 бр. зелена и червена чушка
• 1-2 картофи
• 50 г ориз
• 3-4 с.л. домати от консерва
• 1/2 глава целина
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 бр. яйце
• девесил, сол
• олио
Начин на приготвяне:
Главата от рибата се сварява в 2 л вода заедно със солта. Побелеят ли очите на рибата значи е сварена, изважда се и се обезкостява.
Лука, морковите, чушките, картофите, и целината се нарязват на дребно и заедно с олио се изсипват в прецедения рибен бульон. След като са се сварили зеленчуците се прибавят ориза и доматите. Оставя се да ври 15 минути, след което се прибавя и рибата.
Прави се застройка от киселото мляко и жълтъка, най-накрая се прибавя ситно нарязания девесил, пише receptite.com.