ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Рибена чорба от сьомга със застройка

Вълшебен вкус за любителите на риба

Публикувана: 20 Март, 2021 16:05
10 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4428
Рецепта за вечеря: Рибена чорба от сьомга със застройка
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Необходими продукти:

• 1 глава от сьомга

• 1 глава лук

• 1-2 бр. моркови

• 1 бр. зелена и червена чушка

• 1-2 картофи

• 50 г ориз

• 3-4 с.л. домати от консерва

• 1/2 глава целина

• 1 ч.ч. кисело мляко

• 1 бр. яйце

• девесил, сол

• олио

Начин на приготвяне:

Главата от рибата се сварява в 2 л вода заедно със солта. Побелеят ли очите на рибата значи е сварена, изважда се и се обезкостява.

Лука, морковите, чушките, картофите, и целината се нарязват на дребно и заедно с олио се изсипват в прецедения рибен бульон. След като са се сварили зеленчуците се прибавят ориза и доматите. Оставя се да ври 15 минути, след което се прибавя и рибата.

Прави се застройка от киселото мляко и жълтъка, най-накрая се прибавя ситно нарязания девесил, пише receptite.com.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ЛЕЛЯ
1 Отговор
Девесила се слага със зеленчуците да вкуси чорбата, а не накрая както пише тук

Оценка:
-1 +6

Готвача
2 Отговор
Скандинавска Рецепта за истинска рибена чорба от сьомга .
2 литра вода или рибен бульон . Нарязвате два моркова на колелца / в никакъв случай на ситно и дребно /
Обелвате около 600гр. Картофи и нарязвате на едри кубчета , дефисил , Лук ,1 глава лук на дребно . 1 стебло целина. Загравяте водата или бульона добавяте картофите ,морковите ,целината дефисилът , сол на вкус и 10 зърна цели чер пипер . Оставяте да ври докато картофите срянст готови около 20минути , филието от се премахва кожата и после филето се нарязва на едри парчета кубчета . След като картофите са сварени се добавя нарязаната на едри кубчета сьомга и се изключва котлона веднага , добавя се и около 200 милилитра течна сметана за готвене .5 минути след това добавяте една връзка копър нарязан на ситно .

Оценка:
-0 +1

Боцмана
3 Отговор
Рибената чорба се прави от риба(може няколко вида) , вода, олио, сол и се застроява с я е-няма мляко, няма моркови, няма картофи, няма фиде и ориз... Нито пък домати и нищо друго!)

Коментиран от #7, #9


Оценка:
-2 +2

антрашпиц
4 Отговор
Аз незнам как се прави рибена чорба.Знам само,че се консумира с няколко ракии.

Оценка:
-0 +4

ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
5 Отговор
Вземате Рагу от сьомга!Слагате морков,лук,червена чушка,целина глава,девисил,магданоз,картоф,черен пипер !Целината и моркова се настъргват на фиденца,картофа на края.Дафинов лист,обезателно и малко люта чушка!Рагуто го сварявате,сваляте месото от костите и става разкошна рибена чорба,само,ако може и сьомгата да е естественно гледана ,а не от седки...но...Колкото имат вкус доматите и ягодите от пазара,толкова и сьомгата!!!

Оценка:
-0 +1

Дреме ми
6 Отговор
Най хубава рибена чорба се прави от няколко вида риба...Иначе версии и рецепти МНОГО!

Оценка:
-0 +1

Имаш много здраве
7 Отговор

До коментар #3 от "Боцмана":


Рибена чорба се прави от риба :) малко картофи, малко ориз, юзъм (девисил), сол, черен пипер, морков, олио и вода. Ззаедно с измиването, рязането и варенето на продуктите отнема не повече от 50 минути.

Коментиран от #8, #10


Оценка:
-0 +0

devil
8 Отговор

До коментар #7 от "Имаш много здраве":


Нещо маи си объркал юзъм да нее гюзум девисила е още известен като лющиян

Оценка:
-1 +2

Рибар разбирач
9 Отговор

До коментар #3 от "Боцмана":


Точно така, Боцмане. Истинската рибена чорба е без кореноплоди-картофи или целина. Това е най-малкото антагонизъм между продуктите на морето и земята. По принцип рибената чорба е бистра, без застройка, но може при желание да се застрои с т.нар ''ладолемоньо''- разбит зехтин и лимонов сок. В никакъв случай -яйце, или мляко или сметана. И, ако обичате люто, рибена чорба се подлютва само и единствено с черен пипер. Всичко останало са само подобия на рибена чорба. Още нещо- колкото повече различни видове риба сложите, толкова по-вкусна става тя. Да добавя, че най-вкусна става с морска вода, но имайки на предвид хранителната среда на морските кефали, никак не е препоръчително. Особенно ако сте в близост с Варненското езеро.

Оценка:
-0 +0

див сейанин
10 Отговор

До коментар #7 от "Имаш много здраве":


И ти на тоя бливоч казваш ''рибена чорба'' ли? Личи си, че освен таранки от селската бара, друга риба не си виждал.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Ерджан Ебатин
Депутатът от ДПС говори в ефира на bTV за изолирането на партията му в парламента
Нашата роля в парламента е ясна. Ние ще бъдем ясна опозиция"

Още бисери
ТОП 5