Необходими продукти:
• 1 глава от сьомга
• 1 глава лук
• 1-2 бр. моркови
• 1 бр. зелена и червена чушка
• 1-2 картофи
• 50 г ориз
• 3-4 с.л. домати от консерва
• 1/2 глава целина
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 бр. яйце
• девесил, сол
• олио
Начин на приготвяне:
Главата от рибата се сварява в 2 л вода заедно със солта. Побелеят ли очите на рибата значи е сварена, изважда се и се обезкостява.
Лука, морковите, чушките, картофите, и целината се нарязват на дребно и заедно с олио се изсипват в прецедения рибен бульон. След като са се сварили зеленчуците се прибавят ориза и доматите. Оставя се да ври 15 минути, след което се прибавя и рибата.
Прави се застройка от киселото мляко и жълтъка, най-накрая се прибавя ситно нарязания девесил, пише receptite.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ЛЕЛЯ
16:48 20.03.2021
2 Готвача
2 литра вода или рибен бульон . Нарязвате два моркова на колелца / в никакъв случай на ситно и дребно /
Обелвате около 600гр. Картофи и нарязвате на едри кубчета , дефисил , Лук ,1 глава лук на дребно . 1 стебло целина. Загравяте водата или бульона добавяте картофите ,морковите ,целината дефисилът , сол на вкус и 10 зърна цели чер пипер . Оставяте да ври докато картофите срянст готови около 20минути , филието от се премахва кожата и после филето се нарязва на едри парчета кубчета . След като картофите са сварени се добавя нарязаната на едри кубчета сьомга и се изключва котлона веднага , добавя се и около 200 милилитра течна сметана за готвене .5 минути след това добавяте една връзка копър нарязан на ситно .
17:52 20.03.2021
3 Боцмана
Коментиран от #7, #9
18:39 20.03.2021
4 антрашпиц
18:43 20.03.2021
5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
18:51 20.03.2021
6 Дреме ми
19:02 20.03.2021
7 Имаш много здраве
До коментар #3 от "Боцмана":
Рибена чорба се прави от риба :) малко картофи, малко ориз, юзъм (девисил), сол, черен пипер, морков, олио и вода. Ззаедно с измиването, рязането и варенето на продуктите отнема не повече от 50 минути.Коментиран от #8, #10
19:53 20.03.2021
8 devil
До коментар #7 от "Имаш много здраве":
Нещо маи си объркал юзъм да нее гюзум девисила е още известен като лющиян20:21 20.03.2021
9 Рибар разбирач
До коментар #3 от "Боцмана":
Точно така, Боцмане. Истинската рибена чорба е без кореноплоди-картофи или целина. Това е най-малкото антагонизъм между продуктите на морето и земята. По принцип рибената чорба е бистра, без застройка, но може при желание да се застрои с т.нар ''ладолемоньо''- разбит зехтин и лимонов сок. В никакъв случай -яйце, или мляко или сметана. И, ако обичате люто, рибена чорба се подлютва само и единствено с черен пипер. Всичко останало са само подобия на рибена чорба. Още нещо- колкото повече различни видове риба сложите, толкова по-вкусна става тя. Да добавя, че най-вкусна става с морска вода, но имайки на предвид хранителната среда на морските кефали, никак не е препоръчително. Особенно ако сте в близост с Варненското езеро.22:06 20.03.2021
10 див сейанин
До коментар #7 от "Имаш много здраве":
И ти на тоя бливоч казваш ''рибена чорба'' ли? Личи си, че освен таранки от селската бара, друга риба не си виждал.22:09 20.03.2021