Отидете към основна версия

8 588 5

Рецепта за вечеря: Бобена салата с лук и подправки

  • бобена-
  • салата-
  • лук-
  • джоджен-
  • какво да сготвя

Предложение от немската кухня

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

250 гр. боб

1 връзка зелен лук

1/2 стрък праз

3-4 чери доматчета

200 гр. сирене

1 ч.л. джоджен

1 ч.л. риган

1 ч.л. босилек

сол - на вкус

3 скилидки чесън

1/2 връзка магданоз

4 с.л. зехтин

2 с.л. винен оцет

Начин на приготвяне:

Измивате и сварявате боба, изсипвате топлата вода и измивате със студена, за да изстине по-бързо.

Почиствате и нарязвате на дребно зеления лук и праза, а сиренето нарязвате на кубчета. Поставяте в купа всички приготвени продукти и ги овкусявате със сол, джоджен, риган и босилек. Разбърквате всичко много добре и разпределяте в три порции. Подготвяте дресинг за салатата, като пасирате чесъна и магданоза заедно със зехтина, оцета и щипка сол. Добавяте го равномерно върху готовите порции бобена салата. По желание можете да добавите и няколко чери доматчета. Сервирате бобената салата с лук, сирене и подправки охладена, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.

Свързани новини