Отидете към основна версия

4 886 4

Рецепта за вечеря: Сармички с лапад

  • сарми-
  • лапад-
  • ориз-
  • какво да сготвя

Постно пролетно ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

3 връзки лапад едри листа

1 връзка зелен лук

4 стръка чесън

1 връзка пресен копър

5 стръка магданоз

5 стръка джоджен

1 ч.ч. ориз

1 к.ч. олио

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Почиствате, измивате и нарязвате на ситно чесъна и лука. Сипвате ги в сгорещеното олио, наливате малко топла вода и задушавате, докато омекнат.

Добавяте почистения и измит ориз, наливате 1 ч.ч. топла вода и варите, докато течността се изпари. Поръсвате с черен пипер, добавяте ситно нарязаните зелени подправки, посолявате на вкус и разбърквате.

Почиствате листата от лапада и твърдите жили и ги попарвате в подсолена вода. После слагате в тях от приготвената смес и увивате стегнати сармички, които нареждате в намаслена тавичка. Наливате 1-2 ч.ч. гореща вода и печете сармичките в умерено загрята фурна, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.

Свързани новини