Отидете към основна версия

10 065 63

Какво представлява автосексуалността?

  • автосексуалност-
  • мастурбация-
  • секс

Нормално или пък притеснително е, ако човек е автосексуален?

Снимкa: Shutterstock

Автосексуалният човек е някой, който е сексуално привлечен от себе си или пък много по-привлечен от себе си, отколкото от други хора. Ето защо може да се каже, че автосексуалността е термин, който обхваща спектър от желания. Да бъдеш автосексуален означава да получиш голямо количество удоволствие от собственото си Аз и тяло до степен, която всеки друг човек трудно би достигнал, пише rozali.com. Дори хора, които не се идентифицират като автосексуални, могат да проявят автосексуално поведение. Всъщност автосексуалността е естествен и здравословен израз и аспект на еротичното желание.

Погрешно е да се смята, че ако човек е автосексуален, това означава, че той не е в състояние на желае или пък обича партньорите си. Автосексуалността означава просто, че най-интензивното привличане е запазено за самия човек.

Признаци на автосексуалността

Мастурбация преди секс

Един от признаците на автосексуалността е, ако човек предпочита мастурбацията преди секса. Разбира се, автосексуалните хора правят секс, но те са наясно, че най-силните им оргазми и най-дълбокото им удовлетворение идва от техните солови сесии. Ако се окажете привлечени от мастурбацията и възбудата към собственото ви тяло е много по-мощна от стимулацията, която идва от партньора ви, има шанс да сте автосексуални.

Фантазии за себе си

Ако човек е автосексуален, той използва фантазии, за да подсили възбудата си, като тези фантазии са насочени само към него самия – неговото тяло, аромат и т.н. Дори при мастурбация автосексуалният човек няма необходимост да фантазира за други хора или пък да гледа порно, защото представата за него самия му е достатъчна.

Еротични сънища със себе си

Еротичните сънища не са необичайни. Всъщност много хора имат еротични сънища, но разликата при автосексуалността е, че в еротичните сънища не присъства друг човек.

Секс пред огледало

Когато автосексуален човек прави секс и отсреща има огледало, той се наслаждава и възбужда от гледката – но най-вече от собственото си голо тяло, отколкото от това на своя партньор.

Какво да направите, ако вашият партньор е автосексуален?

Повечето хора увеличат своята възбуда, като гледат и докосват своята половинка. Автосексуалните хора имат нужда да насочат това внимание към себе си. Това обаче не ги прави лоши любовници и те не трябва да се бъркат с нарцисистите. Автосексуалният човек се интересува от удоволствието и нуждите на своя партньор, просто има необходимост от собствена доза стимулация. Както при всяко друго нещо, комуникацията е много важна. Ако вашият партньор е автосексуален, говорете за това, опитайте се да го разберете и да го насърчите на изследва собствената си сексуалност.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.

Свързани новини