Отидете към основна версия

6 207 5

Рецепта на деня: Целебно сладко от борови връхчета

  • боров мед-
  • борови връхчета-
  • сладко-
  • какво да сготвя

Вижте как да си приготвите домашен боров мед

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

около 400 грама борови връхчета
1/4 чаена лъжица лимонтузу
1 литър вода
1-1,200 килограма захар

Начин на приготвяне:

Измийте боровите връхчета под течаща вода. Сложете ги в купа, залейте с пречистена вода и поставете съда върху котлона. Варете ги 20-22 минути след кипване на течността и оставете заготовката да престои 18-24 часа. За това време отварата ще поеме аромата и вкуса на връхчетата и ще бъде готова за следваща обработка.

Изсипете захарта в тенджера и залейте с прецедената течност, в която варихте боровите връхчета. Добавете лимонтузуто и поставете съда върху котлона. Варете сиропа в продължение на 60-90 минути след кипването. Когато придобие необходимата гъстота, разпределете в бурканчета и ги затворете.

Най-подходящото време да си набавите борови връхчета или шишарки е ранна пролет, защото тогава младите шишарки, пъпки и издънки съдържат най-голямо количество витамини и минерали. пише framar.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.

Свързани новини