Отидете към основна версия

1 750 5

Рецепта на деня: Шоколадов пай от Мисисипи

  • шоколад-
  • пай-
  • мисисипи-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Поглезете сетивата си

Снимкa: Shutterstock

Рецептата на Саймън Римър, английски готвач и ресторантьор, ще задоволи и най-претенциозните любители на десертите. Можете да я видите в канала 24kitchen във vbox7. Поглезете сетивата си с този шоколадов пай – без да изпитвате никакви угризения.

Необходими продукти:

За основата:

225 г какаови бисквити
90 г разтопено масло

За шоколадовия пълнеж:

85 г натурален шоколад (70% какао)
85 г безсолно масло
2 яйца
85 г тъмнокафява захар
100 мл пълномаслена течна сметана

За шоколадовата глазура:

150 г млечен шоколад
150 мл течна сметана
45 г златен сироп
175 г пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Смелете бисквитите фино и ги смесете с разтопеното масло. Разбъркайте добре.

2. Изсипете основата във форма за тарт с подвижно дъно (диаметър 23 см) и ги разпределете равномерно, като притискате добре по краищата. Поставете в хладилник за 10 минути.

3. Начупете шоколада в стъклена купа и добавете маслото. Разтопете на водна баня.

4. В друга купа разбийте яйцата с кафявата захар. Добавете шоколадовата смес постепенно като разбърквате. Добавете течната сметана и разбъркайте до хомогенност.

5. Поставете формата с основата в тава. Изсипете пълнежа върху основата. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути. След това оставете пая да изстине напълно.

6. За глазурата сложете начупения на парчета шоколад, сметаната, златния сироп (може да замените с течен мед) и пудрата захар в тенджерка. Гответе на умерен огън, докато сместа стане гладка и еднородна.

7. Излейте глазурата върху пая. Поставете в хладилник за 2 часа.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини