Отидете към основна версия

3 785 8

Рецепта за вечеря: Безглутенови картофени кюфтета

  • картофени кюфтета-
  • без глутен-
  • какво да сготвя

Ако сте алергични към глутен

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 големи шепи смлян тортила (царевичен) чипс

2 с.л. прясно настърган пармезан

олио за пържене

2 ч.ч. намачкани сварени картофи

2 с.л. царевично брашно или брашно от нахут

1 ч.л. лук на прах

1 ч.л. чесън на прах

сол и черен пипер

3 яйца

Начин на приготвяне:

Сложете царевичния чипс в блендер или кухненски робот и го смелете фино, като натиснете бутона за пулсиране 4-5 пъти. Пресипете трохите в дълбока чиния. Добавете настъргания пармезан и разбъркайте добре.

В купа сложете намачканите сварени картофи и към тях добавете лука и чесъна на прах. Овкусете със сол и черен пипер. С помощта на ръце оформете кръгли топки с големината на топки за голф, след това ги сплескайте, за да получите плоско кюфте.

В дълбока чиния разбийте яйцата заедно с 1 с.л. вода. Оваляйте кюфтета първо в разбитите яйца, изтръскайте добре. След това оваляйте в трохите от чипс и отново изтръскайте. Пържете кюфтетата в 2 пръста олио, загрято до 180 градуса, по 1-2 минути от всяка страна. Отцедете кюфтетата върху кухненска хартия.

Поднесете пържените картофени кюфтета с резен лимон и сос или добавка по ваш вкус.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини