Отидете към основна версия

4 510 4

Рецепта на деня: Маринован домашен хрян

  • хрян-
  • буркан-
  • маринован-
  • какво да сготвя

Върви отлично с печено месо, сарми и други подобни вкусотии от Балканите

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 корена хрян

сол - 1 с.л

захар - 1 ч.л.

вода - на око

винен оцет - на око

Начин на приготвяне:

Обелете, измийте и настържете корените хрян. Добавете сол и захар и разбъркайте. Сипете сместа в бурканче. Отделно смесете вода с оцет, сипете в бурканчето и затворете пастата от хрян с капачката.

Съвет: Може да пасирате хряна и в блендер, но по-вкусен е настърган. Количеството вода и оцет нагодете по свой вкус, зависи колко кисел обичате да бъде домашният хрян, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.

Свързани новини