Last news in Fakti

11 Юли, 2021 10:05 4 394 4

Рецепта на деня: Маринован домашен хрян

  • хрян-
  • буркан-
  • маринован-
  • какво да сготвя

Върви отлично с печено месо, сарми и други подобни вкусотии от Балканите

Рецепта на деня: Маринован домашен хрян - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 корена хрян

сол - 1 с.л

захар - 1 ч.л.

вода - на око

винен оцет - на око

Начин на приготвяне:

Обелете, измийте и настържете корените хрян. Добавете сол и захар и разбъркайте. Сипете сместа в бурканче. Отделно смесете вода с оцет, сипете в бурканчето и затворете пастата от хрян с капачката.

Съвет: Може да пасирате хряна и в блендер, но по-вкусен е настърган. Количеството вода и оцет нагодете по свой вкус, зависи колко кисел обичате да бъде домашният хрян, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Алтер

    2 0 Отговор
    Ммм, с една пържола върви чудесно.
  • 3 Да бях станал конски доктор...!

    3 0 Отговор
    Тва, за, зимата е баш...!
  • 4 Туй не го ща

    1 1 Отговор
    няма да го ям