Необходими продукти:
1 яйце
½ кубче мая
2 ч.ч. вода
1 ч.л. сол
½ кг брашно
300 гр колбас по избор
Няколко кисели краставички
300 гр кашкавал
3 домата
Чубрица
Олио
Начин на приготвяне:
Препоръчително е всички продукти да са на стайна температура. В противен случай рискувате вкуса на тестото да не е какъвто трябва. Заемете се с месенето на тестото. Брашното трябва да е двойно пресято, така че самото тесто да стане пухкаво и въздушно.
За направата на тестото се използва водата, яйцето, маята, солта, 1-2 с.л. олио и брашното, разбира се. Полученото тесто се разделя на две равни части и се намазва с олио.
Започнете да разточвате. Дебелината трябва да я прецените според това дали обичате да похапвате тънка или дебела пица. Започнете да подреждате продуктите върху разточеното тесто. Трябва да са равномерни навсякъде. Накрая поръсете с настърган кашкавал и чубрица.
Разточете и останалата част от тестото със същата дебелина и покрийте с него тавата. Намазвате с олио и вкарвате в студена фурна най-напред само на горен реотан за 10 минути. След това превключвате на горен и долен. Печете, докато не хване златиста коричка, пише Actualno.com.