Индийският бял живовляк - хуск съдържа голямо количество влакна и е използван още от древната индийска медицина Аюрведа и традиционната китайска медицина.
Индийското растение се състои от множество фибри и водоразтворими влакна, които един път попаднали в стомаха попиват водата и образуват плътен гел, симулиращ чувство за ситост.
Необходими продукти:
2 супени лъжици хуск
2 яйца
6 супени лъжици кисело мляко
2 супени лъжици вода
1 чаена лъжица бакпулвер
1 супена лъжица краве масло
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за кето палачинки с хуск е подготовката на тестото. Разбивате яйцата, заедно с киселото мляко и водата. Добавяте хуска и бакпулвера и разбърквате много добре, така че, хускът да се разпредели равномерно в течността. Оставете за 3-4 минути на страна.
Сложете тиган да се сгорещи и добавете маслото. Тиганът трябва да е много добре загрят, но котлонът не трябва да е силен. Със супена лъжица сложете от сместа. Тъй като сместа става на еластична топка притиснете с лъжицата неколкократно, за да се разтегне на малка палачинка, пише trafficnews.bg.
Печете от всяка страна за около 2-3 минути, докато се изпече.