Отидете към основна версия

4 016 5

Рецепта за вечеря: Ципура по кошарически

  • риба-
  • ципура-
  • на скара-
  • какво да сготвя

Идеалната рецепта за скара

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 бр. риба ципура

3 бр. лимон

черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Рибата се овкусява със сол и черен пипер отвътре и отвън, в коремчето се слагат два резена лимон (остават си там през цялото печене) и се оставя да престои в хладилник за 30-40 минути.

Пече се на грил тиган или на скара, на средна температура за 8-9 минути на страна.
При печене се изстисква лимон поне два пъти на страна, като изстисканите парченце се оставят върху рибата докато се пече.
Преди да я свалите от скарата я разбутвате малко наляво надясно и хващате за главата и опашката при смъкване.

Сервира се върху канапе от изстисканите лимони, за да не залепва и се гарнира по избор (в случая с лимончета и препечен хляб).

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.

Свързани новини