Отидете към основна версия

4 607 2

Рецепта на деня: Пухкав хляб в хлебопекарна

  • хляб-
  • хлебопекарна

Използвайте хубаво брашно

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

вода - 270 мл (леко топла )

олио - 3 с.л.

захар - 2 ч.л.

сол - 1 ч.л. (пълна)

суха мая - 1 ч.л.

брашно - 450 г (бяло тип 500)

Начин на приготвяне:

Изсипете топлата вода в хлебопекарната. Добавете захарта, солта и олиото. Пресейте брашното и го сипете също върху течните съставки. На последно място най-отгоре на всички продукти изсипете маята.

Пуснете хлебопекарната и изберете програма за основен хляб - номер 1. Моето семейство харесваме със средно препечена коричка и така го избираме. С тази рецепта ще получите един уникален на вкус хляб! От брашното много зависи качеството на вашия хляб, затова използвайте хубаво брашно, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини