Отидете към основна версия

6 151 4

Рецепта на деня: Пилешки пържоли от бут с млечна марината

  • пилешко месо-
  • пържоли-
  • марината-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

И хрупкава коричка от галета и пармезан

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 бр. пилешки пържоли от бут

200 гр. кисело мляко

1 яйце

3 скилидки чесън

100 гр. пармезан

100 гр. галета

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Всяка една пържола разделете на две или три части. Поръсете със сол и черен пипер месото.

В купа смесете киселото мляко, 1 яйце и 3 скилидки пресован чесън. Разбъркайте добре. Прибавете към тази смес пилешкото месо и сложете в хладилник за поне 2 часа.

След това смесете галетата и фино настърган пармезан. Оваляйте всяка пържола в тази смес и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене. Сложете да се пекат в загрята фурна на 180 °C с вентилатор за 30-40 минути, докато добият приятен златист загар. Поднесете крехките пилешки пържоли с пармезан с картофено пюре или млечно чеснов сос, съветва Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини