Отидете към основна версия

21 366 22

Така ябълките ще останат свежи цяла зима

  • ябълки-
  • плодове-
  • съхранение-
  • свежест

Съвети за правилно съхраняване на плодовете, за да се запазят по-дълго

Снимка: Shutterstock

Искаме да хапваме сладките домашни ябълки цяла зима, а не такива, които са претъпкани с пестициди. Как обаче е възможно да се случи това, ще разберете в по-долните редове. Ще разкрием пред вас някои тънкости и хитрини, благодарение на които ябълките ще запазят вкуса си и ще са също толкова свежи, както когато ги откъснем от дървото, пише actualno.com.

Ако искате да имате под ръка домашни ябълки за студените дни, от които да си набавяте редица полезни вещества, направете следното:

Винаги дръжте ябълките на хладно и тъмно място: Това е едно от най-основните неща, които трябва да подготвим, ако сме решили да съхраняваме тези вкусни плодове. Най-добре би било, ако ги държите в килер с прозорец, който сравнително често да отваряте, така че помещението да се проветрява. Дори да няма прозорец в помещението, нашият съвет е да поставите няколко съда с вода.

Съхранявайте ябълките в дървени касетки или пластмасови контейнери с гнезда: Ако планувате да ги съхранявате в касетки, препоръчително е да покриете дъното им с картон, така че плодовете да нямат контакт с повърхността, върху която сте подредили касетките. В случай, че щайгата е на етажи, разделяйте етажите с картон.

Съхранявайте единствено плодове, които са с дръжки: Когато съхранявате ябълки, огледайте всяка една от тях, преди да я поставите в касетката. Плодовете задължително трябва да са с дръжки, ако искате да останат свежи за няколко месеца.

Всяка седмица правете проверка на плодовете: Това е следващото нещо, за което е редно да помислим, когато съхраняваме ябълки. Всяка седмица е нужно да ги проверяваме. Ако забележим, че някоя от тях е загнила, редно е да я отстраним. В противен случай би заразила останалите.

Покрийте касетките с фолио: Още един трик, който ще запази свежестта на полезния плод. Покрийте касетките с фолио и направете няколко дупчици по повърхността му. По този начин се възпрепятства разпространението на етилен.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 48 гласа.

Свързани новини