Необходими продукти:
3 кг камби 2 кг целина 2 кг моркови 3 кг карфиол 1,5 литра оцет 200 г захар 200 г сол 2 чаени чаши олио 2 л вода 1 супена лъжица черен пипер 3 броя дафинов листНачин на приготвяне:
На първо място трябва да измиете и да почистите внимателно всички зеленчуци, след което да ги нарежете на парчета (средни) и да изсипете всички в подходящ, голям съд. Изцедете сока, който ще отделят и го пресипете в друг съд. В този съд – най-добре тенджера, добавете и 2-та литра вода, оцета, олиото, черния пипер, солта, захарта и дафиновия лист. Поставете сместа да се вари, докато кипне, а през това време може да си подредите зеленчуците в отделните буркани.
След като водата кипне, залейте бурканите с нея, докато е гореща. Затворете ги и след около 3-4 дни преточете маринатата и пак я върнете в бурканите. И сте готови със зимнината. Трябва да имате предвид обаче, че тя е годна само около 10-тина дни, така че може да си я правите периодично през цялата зима, пише Actualno.com.